Tas-Toe - het is genoeg gewaste
Stichting Tas-Toe wil voedselverspilling in de horeca tegen gaan. Op onze site vermelden we restaurants die de mogelijkheid bieden het eten, dat je niet meer op kan, mee te geven. Tas-Toe is een project opgestart vanuit het traineeship 'Verbeter de wereld'. Met 7 meiden is dit uit de hand gelopen project een echte missie geworden. Wij maken de doggybag sociaal geaccepteerd in Nederland. Het doel van Tas-Toe is om voedselverspilling tegen te gaan in de horeca. Wij willen dat mensen hun eten mee kunnen nemen als ze het niet op kunnen. En dit zonder schaamte durven te vragen. Tas-Toe heeft de ambitie om de doggybag sociaal geaccepteerd te maken in Nederland. In de Nederlandse horeca wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid. Waarvan 20% rechtstreeks van het bord komt. Zonde vinden wij. Daarnaast is het meenemen van eten in Nederland nog niet sociaal acceptabel in tegenstelling tot landen als Zweden en Amerika. Nog een klein oproepje: Is er een restaurant dat absoluut mee zou moeten doen met ons project? Laat ons dat dan weten via de website! Tas-Toe wordt een nationaal keurmerk voor de horeca. Een sticker van Tas-Toe op de deur betekent dat mensen hun eten mee naar huis kunnen krijgen. Daarnaast heeft het restaurant een intentieverklaring getekend met de belofte dat ze ook daadwerkelijk het eten meegeven. Ter ondersteuning hebben we een website en maken we gebruik van social media. Met financiën kunnen wij een heleboel doen. Wij gaan onze eigen duurzame doggybag ontwikkelen. Daarnaast gaan we stickers laten drukken met advies over het eten dat meegenomen wordt. Hier staat de houdbaarheidsdatum op, maar ook advies over het bewaren en opwarmen van het eten. En we gaan natuurlijk door met het werven van restaurants die allemaal een sticker op de deur krijgen!