Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Volgens schattingen wordt zo’n 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Dat is toch krom? Maar ook schommelingen in de productie en gebrek aan communicatie binnen de keten zorgen voor groente-overschotten die vervolgens doorgedraaid worden. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Kromkommer zorgt er daarom op allerlei manieren voor dat deze groente weer terugkomen op JOUW bord. https://youtu.be/wOHTMd8E85w In totaal verspilling we 30% tot 50% van ons voedsel, tegelijkertijd heeft een miljard mensen honger. Dit heeft niet alleen een enorme impact op het milieu, maar is ook gewoon onnodig. Kromkommer pakt voedselverspilling aan op een positieve manier, want de wereld verbeteren kan ook leuk zijn! Kromkommer heeft een ketenbrede benadering. Voor een verandering moet iedereen namelijk een stapje zetten én moet er voor elke partij een voordeel zijn. Wij zorgen ervoor dat de partijen bij elkaar gebracht worden - van teler, tot retailer, tot consument - en dat de keten in beweging komt. Dat doen we met onze lijn gekke groente soepen en campagnes als het Bijna Waste Geweest Feest en het Gekke Groente Museum. Maak jij met ons van krom het nieuwe recht?